Bærbare datamaskiner

Hva er en bærbar datamaskin?

En bærbar datamaskin er en personlig datamaskin som lett kan flyttes og brukes mange steder. De fleste bærbare datamaskiner er utformet for å ha alle funksjonene til en stasjonær datamaskin, som betyr at de som oftest kan kjøre samme programvare og åpne samme typer filer. Bærbare datamaskiner har dog en tendens til å være dyrere enn sammenlignbare stasjonære datamaskiner.

Se videoen under for å lære om bærbare datamaskiner.

Hvordan er en bærbar datamaskin forskjellig fra en stasjonær datamaskin?

Siden en bærbar datamaskin er utformet for at man enkelt skal kunne ta den med seg, er det noen viktige forskjeller mellom disse og de stasjonære datamaskinene. En bærbar datamaskin har et alt-i-ett-design, med innebygd skjerm, tastatur, styreflate (som erstatter musa) og høyttalere. Dette betyr at den er fullt funksjonell selv når ingen eksterne enheter er koblet til. En bærbar datamaskin er også raskere å sette opp, og det er færre kabler som kan komme i veien.

Du kan også velge å koble til en vanlig mus, større skjerm og andre eksterne enheter. Dette gjør på en måte den bærbare datamaskinen om til en stasjonær datamaskin, med én viktig forskjell: Du kan enkelt koble fra eksterne enheter og ta den bærbare datamaskinen med deg uansett hvor du skal.

Dette må du forvente er annerledes ved en bærbar enn en stasjonær datamaskin

Styreflate på bærebar datamaskin
Strømadapter til bærbar datamaskin