Om nettskyen

Hva er nettskyen?

Du har kanskje hørt folk bruke begreper som (nett-)skyen, skytjenester eller skylagring. Men hva er egentlig nettskyen?

Nettskyen er rett og slett Internett. Nærmere bestemt alle de tingene du kan få tilgang til eksternt over Internett. Når noe er i nettskyen, betyr det at det er lagret på Internett-servere i stedet for på harddisken på datamaskinen din.

Se videoen under for å lære mer om nettskyen.

Hvorfor bruke nettskyen?

Noen av de viktigste grunnene til å bruke nettskyen er bekvemmelighet og pålitelighet. For eksempel, hvis du noen gang har brukt en nettbasert e-posttjeneste som for eksempel Gmail eller Yahoo! Mail, har du allerede brukt nettskyen. Alle e-poster i en nettbasert tjeneste er lagret på servere i stedet for på harddisken på datamaskinen din. Dette betyr at du kan gå inn på e-posten din fra hvilken som helst datamaskin med Internett-tilkobling. Det betyr også at du vil være i stand til å gjenopprette e-post hvis noe skjer med datamaskinen din.

Gmail

La oss se på noen av de vanligste grunnene til å bruke nettskyen.

sikkerhetskopiering av filer via Mozy

Hva er en web-app?

Vi snakket tidligere om hvordan dataprogrammer lar deg utføre oppgaver på datamaskinen. Men det finnes også nettapplikasjoner, eller "web apps", som kjører i nettskyen, og ikke trenger å bli installert på datamaskinen. Mange av de mest populære nettstedene på Internett er faktisk nettapplikasjoner. Det kan til og med hende at du har brukt en nettapplilkasjon uten å være klar over det! La oss ta en titt på noen populære nettapplikasjoner.

Google Docs