Hvordan finne filer på datamaskinen

Hvordan finner du filene dine?

Video: Hvordan finne filer på datamaskinen

Launch "Finne filer på datamaskinen" video!j

I forrige leksjon snakket vi om hvordan mapper kan hjelpe deg med å organisere filene dine. Men det kan likevel hende at du får problemer med å finne en bestemt fil. Om det skulle skje er det ingen grunn til panikk! Filen er sannsynligvis fortsatt på datamaskinen og det finnes gode metoder for å finne den. I denne leksjonen skal vi vise deg noen teknikker du kan bruke for å finne filer, som for eksempel å søke eller lete på vanlige steder.

Vanlige steder å lete etter filer

Hvis du sliter med å finne en fil er det gode muligheter for at den kan finnes et av stedene beskrevet under:

Søke etter filer

La oss tenke oss at du nettopp lastet ned noen bilder du fikk som vedlegg til en e-postmelding, men nå er du ikke sikker på hvor på datamaskinene filene er. Når du sliter med å finne en fil, kan du alltid søke etter den. Søkefunksjonen lar deg søke etter en hvilken som helst fil på datamaskinen.

Søk etter en fil i Windows 7 og tidligere versjoner:

Klikk på Start-knappen, skriv inn filnavn eller søkeord på tastaturet, og trykk på Enter. Søkeresultatene vises. Så er det bare å klikke på en fil eller mappe for å åpne den.

Skjermbilde av Microsoft Windows

Søke etter en fil i Windows 8:

Klikk på Start-knappen for å gå til startskjermen, så begynner du å skrive for å søke etter en fil. Søkeresultatene vises på høyre side av skjermen. Nå er det bare å klikke på en fil eller mappe for å åpne den.

skjermdump av Windows 8

Tips for å finne filer

Hvis du fremdeles har problemer med å finne filen du leter etter, har du her noen flere tips: